בכל בוקר אני נוהג לקרוא עיתונות… כלכלית, ספורט, חדשות מהעולם… אתם יודעים, להישאר מעודכן. במסגרת "קריאת הבוקר" ניתקלתי בכתבה בגלובס על הגירעון הממשלתי שלנו (שהולך וגדל), ועל כך ששר האוצר משה כחלון מתכנן עוד הורדת מיסים במסגרת "כלכלת בחירות".
אינני מכיר את משה כחלון אישית (ייתכן והוא אדם מאוד נחמד) אבל לדעתי הוא פופוליסט מדופלם שדואג להגדיל את הגירעון הממשלתי (ובהתאם לכך את החוב) ולגלגל את הבעיות לבאים אחריו.
כחלון וממשלת נתניהו חילקו סוכריות לציבור הבוחרים: העלאת שכר המינימום, קצבת זיקנה, קצבה לניצולי שואה, קיצבת ילדים, חיסכון לכל ילד, תוספת של מעל 4.3 מיליארד ש"ח לקצבאות הנכים ועוד.
מה עם החוב סרג'יו?
כחלון יוצר בעיה, נותן לציבור "סוכריה" ומשחיל את אותו הציבור ואת הבא אחריו לתפקיד ב"מקל". שר האוצר מחייך למצלמות ומספר בגאווה על הורדת מיסים (מע"מ, מס הכנסה, מס חברות ועוד), אך מה עם שורת ההכנסות?
החוב של מדינת ישראל עמד על כ-743 מיליארד ש"ח נכון לסוף יוני, ו-766.4 מיליארד בתוספת תשלומי ריבית. יחס החוב לתוצר בארבעת הרבעונים שהחלו ביולי 2017, הסתכם בכ-59.2%. נתון מכובד בהשוואה לכ-253% ביפן, 132% באיטליה, 105% בארה"ב ועוד שלל מדינות מפותחות שחוצות את שיעור ה-70% ביחס הנ"ל.
הממשלה הנוכחית דואגת לפזר סוכריות, אך לא דואגת לשלם עליהן וכאן הבעיה.
קצת מספרים
להלן גרף המתאר את הכנסות/הוצאות המדינה, והתפתחות הגירעון כאחוז מהתמ"ג בשנים 2014-2018:
ניתן לראות כי בשנה האחרונה ההכנסות מצטמצמות, ההוצאות תופחות, והגירעון מטפס.
מתחילת 2018 ועד לסוף ספטמבר הסתכם הגירעון בכ-24.1 מיליארד ש"ח, כאשר בחודש ספטמבר נמדד הגירעון בכ-8.4 מיליארד ש"ח. באוצר אומרים כי הגירעון הגבוה בספטמבר נבע מכך שרשות המיסים אפשרה דחייה בתשלומי מע"מ ומס הכנסה מספטמבר לאוקטובר, ובכך נדחו תשלומי מס בסך 6.1 מיליארד ש"ח. כלומר, בנטרול דחיית תשלומי המס, הגירעון מתחילת השנה הסתכם בכ-18 מיליארד ש"ח, זאת לעומת כ-4.8 מיליארד ש"ח בתקופה המקבילה. מדובר על פער בסך 13.2 מיליארד ש"ח בין התקופות, אשר מוסבר בחלקו מגביית מיסים מוגברת בשנת 2017 כתוצאה מ"מבצע דיבידנד" ,מהכנסות המדינה ממכירת מובילאיי (כ-2.7 מיליארד ש"ח) ומהנפקת זכויות במאגר תמר ע"י דלק קידוחים (תשלום מס של כ-700 מיליון ש"ח).
בתקציב לשנת 2018 מתוכנן גירעון שנתי בסך 38.5 מיליארד ש"ח, 2.9% מהתמ"ג. בשנה האחרונה (10/2017 – 9/2018) עמד הגירעון על 3.35%, ו-2.9% (כך אומרים באוצר) בנטרול דחיית תשלומי המס בחודש ספטמבר כמתואר לעיל. נוסיף לזה את הגידול בשכר ותנאי השוטרים (שאין עוררין כי עבודתם קשה וחשובה) ונקבל כותרות על קיצוצים הולכים ומתקרבים.
נראה שהייתה פה מסיבה, ובשביל שהיא תמשיך אנחנו צריכים איזו מובילאיי שתניע אותה ל-After Party.
חשוב לציין, שהכותב מביע את דעתו האישית בלבד ויכול להיות כי היא מוטעית, חלקית ואינה נכונה. המידע שמופיע ברשומה עלול להיות חלקי, שגוי, מוטעה, חסר, נסמך על מקורות לא אמינים או לא מאומתים. העושה שימוש בכתוב ובמידע המוצג לעיל עושה זאת על אחריותו בלבד. עיין בפטור מאחריות.